Vandringspriser

2019 års pristagare av vandringspriserna


Bästa nöthund: Viktoria Fornander & Valldrevets Aramis


Bästa fårhund: Viktoria Fornander & Tugagårdens Gorm


Bästa allroundhund: Viktoria Fornander & Tugagårdens Gorm


Bästa nybörjarhund: Frida Fornander & Sheepword Boom


Bästa nybörjarförare: Amanda Söderqvist & Nötvallarens Disa


Bästa ungdom får: Frida Fornander & Ellie


Bästa ungdom nöt: Amanda Söderqvist & Nötvallarens Disa


Stort grattis!


Vandringspriser för Sörmlands Vallhundsklubb


Bästa nybörjarförare - Årets Komet

Den person som aldrig tävlat förut och som under året startat i IK1 och/eller IK2 eller NN1 och/eller NN2. Det gäller att föraren klarat att gått runt en bana. Årets Komet blir den förare som kommit på bästa placering. Finns det fler tävlande på samma placering, skiljs de åt genom att kontrollera ytterligare en placering osv. NN2 och IK2 är högsta merit, finns ingen tävlande där ser man på placeringar från NN1 och IK1. VP räknas inte som tävling.


Bästa nybörjarhund

Den vallhund som inte tävlat förut, inte heller med annan förare.

Vallhunden ska under året startat och tävla i IK1 och/eller IK2

eller NN1 och/eller NN2. Det gäller att vallhunden klarat att gått runt en bana. Årets nybörjar hund blir den vallhund som kommit på bästa placering. Finns det fler hundar på samma placering, skiljs de åt genom att kontrollera ytterligare en placering osv. NN2 och IK2 är högsta merit, finns ingen tävlande där ser man på placeringar från NN1 och IK1. VP räknas inte som tävling.


Bästa Ungdom Får

Den ungdom (<25år) som kommit på bästa placering i klassen IK2. Finns det fler tävlande på samma placering, skiljs de åt genom att kontrollera ytterligare en placering osv.  Finns det ingen tävlande där, tittar man på IK1 placeringar.


Bästa Ungdom Nöt

Den ungdom (<25år) som kommit på bästa placering i klassen NN2. Finns det fler tävlande på samma placering, skiljs de åt genom att kontrollera ytterligare en placering osv. Finns det ingen tävlande där, tittar man på NN1 placeringar.


Bästa Fårhund

Lägsta summan av de tre bästa placeringarna från IK2. Finns det fler tävlande på samma resultat, skiljs de åt genom att kontrollera ytterligare en placering osv. Övriga tävlingsklasser räknas inte.


Bästa Nöthund

Lägsta summan av de tre bästa placeringarna från NN2.  Finns det fler tävlande på samma resultat, skiljs de åt genom att kontrollera ytterligare en placering osv. Övriga tävlingsklasser räknas inte.


Bästa Allround hund

Lägsta summan av de tre bästa placeringarna från NN2 resp IK2.  Finns det fler tävlande på samma resultat, skiljs de åt genom att kontrollera ytterligare en placering från både NN2 och IK2 osv. Övriga tävlingsklasser räknas inte.